.circlemenu{ width: 100%; overflow:hidden; } .circlemenu ul{ margin: 0; padding: 0; font: bold 14px Verdana; list-style-type: none; text-align: center; } .circlemenu li{ display: inline; margin: 0; } .circlemenu li a{ display:inline-block; text-align:center; text-decoration: none; color: white; background:#b30707; margin: 0; margin-right:5px; width:100px; height:100px; border-radius: 400px; -moz-border-radius: 400px; -webkit-border-radius: 400px; } .circlemenu a span{ position:relative; top:40%; } .circlemenu li a:visited{ color: white; } .circlemenu a:hover{ background: #ff1774; } /* ugurturkoglu.blogspot.com */ .bubblewrap{ list-style-type:none; margin:0; padding:0; } .bubblewrap li{ display:inline; width: 60px; height:60px; } .bubblewrap li img{ width: 50px; height: 50px; border:0; margin-right: 4px; -webkit-transition:-webkit-transform 0.1s ease-in; -o-transition:-o-transform 0.1s ease-in; } .bubblewrap li img:hover{ -moz-transform:scale(1.8); -webkit-transform:scale(1.8); -o-transform:scale(1.8);
Hey! Bu yazıyı sosyal medyada arkadaşların ile paylaşmak istermisin?
SU, BUKET UZUNER

SU, BUKET UZUNER

Kitap Adı: Su
Yazar Adı: Buket Uzuner

uyumsuz-defne-kamanin-maceralari-su-buket-uzuner

Arka Kapak:

Gazeteci Defne Kaman bir yaz akşamı bindiği vapurda arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolur. Onu aramakla görevli Komiser Ali Ümit ile arkadaşı Sahaf Semahat kendilerini aniden tuhaf olaylar ve esrarengiz semboller arasında bulurlar. Bir yandan kendi hayatlarını sakatlayan yasak ve tabulara rağmen ayakta kalmaya çalışırken, kayıp gazeteci Defne Kaman'ın peşinde nefes nefese bir maceraya sürüklenirler.

Buket Uzuner, SU romanında bütün canlı varlıkları eşit değerde kabul ederek doğayı ve yaşamı kutsayan kadim Türk geleneği Kamanlık'a (Şamanlık) selam ederken, okurları hem eko-feminist bir okumaya, hem de 1000 yıl önce Uygur harfleriyle ön-Türkçe yazılmış olduğu düşünülen (Mutluluk Bilgisi) KUTADGU BİLİG ŞİFRESİ ile zihin oyunlarına davet ediyor.


Kutadgu Bilig yazarı Yusuf Has Hacib'in;

"Aklın süsü dil, dilin süsü sözdür. Kişinin süsü yüz, yüzün süsü gözdür."


beyitiyle açılan romanın bir Kutadgu Bilig şifresi kitabı olarak da okumak olasıdır. Yazar, SU romanı yazarken yakından inceleme şansı bulduğu Kutadgu Bilig'in bilinen üç orijinal nüshasından ilkini Uygur harfleriyle Türkçe yazdığı düşünülen Yusuf Has Hacib ile bu önemli eseri 1947'de günümüz Türkçesine çeviren Prof. Reşit Rahmeti Arat'ı şükranla anıyor ve bugüne kadar Türkiye'de ve dünyada hak ettiği önemi ve sevgiyi göremeyen bu güzel eserin, romanda bir şifreler kitabıymış gibi kullanılmasıyla özellikle gençler arasında ilgi göreceğini umuyor.

"Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları", SU romanından sonra TOPRAK, HAVA ve ATEŞ ile devam edecektir.


Yorum:

Çok güzel bir kitaptı heyecanla okudum bir ara Defnenin Yunus balığı olduğunu bile düşündüm:))) Umay nine gerçekten müthişti


Komser Ümit Kaman'ın  arada sırada Defneyi görmesi ve kendisine verdiği şifrelerin Kutagdu Bilig' adlı kitaptan alıntılar olduğunu çözmesi insanı oldukça heyecanlandırıyor.
Heyecanla kitabın devamını bekliyorum.




0 yorum:

Yorum Gönder